Vadelma-limettijuustokakku

Vadelma-limettijuustokakku

10 h 40 min
keskitaso
341 kcal / 100g
10
10

Raikkaassa vadelma-limettijuustokakussa maistuvat yhdessä makeat vadelmat ja hapokas limetti.

Ainekset

12 annosta

Pohja

n. 200 g
kaurakeksejä
50 g

Täyte

2
limetin kuori raastettuna
3 (1 dl)
limetin mehu
4
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 dl

Koristeluun

tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Pohjusta Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
  3. Pese limetit huolellisesti. Raasta kahdesta limetistä kuoren vihreä osa. Purista limeteistä mehu. Sekoita kuori ja sokerit tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne 1 rkl kiehuvan kuumaa limettimehua. Lisää loppu limetinmehu liivateseokseen. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
341 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
24 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)