Vadelma-limettijuustokakku

Vadelma-limettijuustokakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vadelma-limettijuustokakku

Vadelma-limettijuustokakku

Raikkaassa vadelma-limettijuustokakussa maistuvat yhdessä makeat vadelmat ja hapokas limetti.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
10 h
Yhteensä
10 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

n. 200 g
kaurakeksejä
50 g

Täyte

2
limetin kuori raastettuna
3 (1 dl)
limetin mehu
4
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 dl

Koristeluun

tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Pohjusta Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
    Pohjusta Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.  Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
  3. Pese limetit huolellisesti. Raasta kahdesta limetistä kuoren vihreä osa. Purista limeteistä mehu. Sekoita kuori ja sokerit tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne 1 rkl kiehuvan kuumaa limettimehua. Lisää loppu limetinmehu liivateseokseen. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.