Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Välimeren perunasosekeitto

Helppo arkikeitto saa makua salaattijuustosta ja lorauksesta valkoviiniä.

Välimeren perunasosekeitto
Välimeren perunasosekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 (400 g) jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1½ l vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Lisää paloitellut perunat ja hienonnettu sipuli kiehuvan kanaliemen joukkoon. Lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Anna kiehua kypsäksi.
  2. Lisää hienonnettu salaattijuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto.
  3. Lisää valkoviini ja mausta keitto. Anna kiehua hiljalleen 10 min. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 46 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 1,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search