Välimeren voileipäkakku

Välimeren voileipäkakku

12 h 45 min
keskitaso
200 kcal / 100g
5
3

Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlapöytiin. Välimeren voileipäkakku maistuu myös illanistujaisissa tai tupaantuliaisissa pikkusuolaisena.

Ainekset

10 annosta
15 viipaletta
isoa grahampaahtoleipää

Kostutukseen

½ dl

Täyte

100 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
persiljaa
1 (250 g)
omenaa
1 rasia (400 g)
mustapippuria myllystä

Päälle

1 rasia (200 g)
50 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
oliiveja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista täyte: Hienonna liha monitoimikoneella. Hienonna veitsellä aurinkokuivattu tomaatti ja persilja. Leikkaa omenat hyvin pieniksi kuutioiksi.
  2. Notkista sulatejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sulatejuustoon muut ainekset. Mausta tarvittaessa pippurilla
  3. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleiden reunat pullasudilla.
  4. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä 1/4 täytteestä ja aseta seuraava kerros leipiä *). Täytä. Jatka kunnes kakku on kokonaan täytetty
  5. Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.

Vinkki

*) Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
11 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)