Välimeren voileipäkakku

Välimeren voileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlapöytiin. Välimeren voileipäkakku maistuu myös illanistujaisissa tai tupaantuliaisissa pikkusuolaisena.

Ainekset10 annosta

10 annosta
12 viipaletta
isoa grahampaahtoleipää

Kostutukseen

½ dl

Täyte

100 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
persiljaa
1 (250 g)
omena
1 rasia
1 rasia
mustapippuria myllystä

Päälle

1 rasia (200 g)
1 dl
50 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
oliiveja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista täyte: Hienonna liha monitoimikoneella. Hienonna veitsellä aurinkokuivattu tomaatti ja persilja. Leikkaa omenat hyvin pieniksi kuutioiksi.
  2. Notkista tuorejuustot kulhossa sähkövatkaimella. Lisää juustoon muut ainekset. Mausta mustapippurilla.
  3. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleiden reunat pullasudilla.
  4. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä 1/4 täytteestä ja aseta seuraava kerros leipiä *). Täytä. Jatka kunnes kakku on kokonaan täytetty
  5. Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Tasoita reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustokuorrutetta kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.
Vinkki

Vinkki

*) Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
186 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›