Siirry sisältöön
Välimeren voileipäkakku

Välimeren voileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlapöytiin. Välimeren voileipäkakku maistuu myös illanistujaisissa tai tupaantuliaisissa pikkusuolaisena.

Välimeren voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 viipaletta isoa grahampaahtoleipää

Kostutukseen

  • ½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Täyte

  • 100 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1  (250 g) omena
  • 1 rasia
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 rasia
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
    Valio Viola® kevyt e200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 50 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
  • ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 0 kg oliiveja
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista täyte: Hienonna liha monitoimikoneella. Hienonna veitsellä aurinkokuivattu tomaatti ja persilja. Leikkaa omenat hyvin pieniksi kuutioiksi.
  2. Notkista tuorejuustot kulhossa sähkövatkaimella. Lisää juustoon muut ainekset. Mausta mustapippurilla.
  3. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleiden reunat pullasudilla.
  4. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä 1/4 täytteestä ja aseta seuraava kerros leipiä

    ). Täytä. Jatka kunnes kakku on kokonaan täytetty
  5. Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Tasoita reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustokuorrutetta kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.

Vinkki

) Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • oliiveja
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search