Valkosipuligrissinit

Valkosipuligrissinit

Italialaista alkuperää olevat grissinit eli leipätikut ovat kivaa purtavaa keiton ja alkusalaatin kanssa tarjottuna. Grissinit sopivat myös buffet-pöytään juustojen ja salaattien kaveriksi.

1 h 18 min
helppo
291 kcal / 100g
1

Ainekset30 kpl

30 kpl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
n. 5 dl
vehnäjauhoja
100 g

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja valkosipulit.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa 3:een osaan. Jaa jokainen pala edelleen 10:een osaan. Leivo ne ohuiksi (Ø 1/2 - 1 cm) tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Kohota 10 - 15 min liinan alla.
  4. Paista grissinit uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat saaneet vaalean ruskeaa väriä.
  5. Tarjoa salaattien kanssa, keittojen lisäkkeenä, teepöydässä tai juustotarjoilun osana

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›