
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
53 min
Yhteensä
1 h 18 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 5 dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja valkosipulit.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa 3:een osaan. Jaa jokainen pala edelleen 10:een osaan. Leivo ne ohuiksi (Ø 1/2 - 1 cm) tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Kohota 10 - 15 min liinan alla.
- Paista grissinit uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat saaneet vaalean ruskeaa väriä.
- Tarjoa salaattien kanssa, keittojen lisäkkeenä, teepöydässä tai juustotarjoilun osana
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
36,9 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa