Valkosipuligrissinit

Valkosipuligrissinit

1 h 18 min
helppo
291 kcal / 100g
3
4

Italialaista alkuperää olevat grissinit eli leipätikut ovat kivaa purtavaa keiton ja alkusalaatin kanssa tarjottuna. Grissinit sopivat myös buffet-pöytään juustojen ja salaattien kaveriksi.

Ainekset

30 kpl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
n. 5 dl
vehnäjauhoja
100 g

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja valkosipulit.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa 3:een osaan. Jaa jokainen pala edelleen 10:een osaan. Leivo ne ohuiksi (Ø 1/2 - 1 cm) tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Kohota 10 - 15 min liinan alla.
  4. Paista grissinit uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat saaneet vaalean ruskeaa väriä.
  5. Tarjoa salaattien kanssa, keittojen lisäkkeenä, teepöydässä tai juustotarjoilun osana

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
13 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä22.11.2017 kello 14:01
Hei, grissinit ovat tuoreeltaan pehmeähköjä, mutta ne soveltuvat hyvin myös tarjottaviksi kuivuneina, jolloin myös säilyvät hyvin (useampia viikkoja). Grissinit voi kuivattaa uunissa miedolla lämmöllä tai ihan huoneenlämmössä ilmavasti. Säilytys sitten huoneenlämmössä pölyltä suojattuna.
Maru100519.11.2017 kello 17:36
Onko tietoa kuinka kauan grissinit säilyvät, jos ajatus olisi leipoa näitä vaikka joululahjoiksi?
Marke Koekeittiöltä3.11.2014 kello 10:34
Kiva kuulla, että maistui :)