Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki

20 min
helppo
407 kcal / 100g
3
0

Kuuma, rapea valkosipulipatonki maistuu keiton tai salaatin lisäkkeenä. Valmistele patonki etukäteen ja paista juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

24 palaa
1
patonki

Täyte

1 - 2
valkosipulin kynttä
100 g
½ dl
hienonnettua persiljaa

Lisäksi

alumiinifoliota

Ohje

  1. Leikkaa patonkiin terävällä veitsellä syvä pitkittäisviilto, älä leikkaa aivan pohjaan saakka.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Täytä viilto pienillä voikuutioilla. Ripottele päälle valkosipuli. Kääri patonki alumiinifolioon, mutta jätä folio päältä auki.
  4. Kuumenna patonkia uunin keskiosassa 200 asteessa n.15 min tai kunnes voi sulaa ja patonki saa hiukan väriä.
  5. Ripota hienonnettu persilja viiltoon. Leikkaa paloiksi. Tarjoa salaatin ja keiton lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
407 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
26 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)