Valkosuklainen kahvikakku

Valkosuklainen kahvikakku

1 h 20 min
keskitaso
370 kcal / 100g
9
11

Leikattava kahvikakku kuuluu suomalaiseen kahvipöytään. Valmista perinteisen maustekakun sijasta näyttävä, kuorrutuksella hunnutettu kakku, jota mehevöittää rahka. Kauniisti koristeltuna sillä voi korvata täytekakun.

Ainekset

25 palaa
150 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)
100 g
valkosuklaata

Vuokaan

korppujauhoja

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

n. 1 dl
valkosuklaata lastuina
nonparelleja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan. Voitele voilla 1,8 litran vetoinen rengasvuoka. Korppujauhota.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, rahka ja rouheeksi hienonnettu suklaa. Sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min tai kunnes kypsä. Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä. Anna jäähtyä hetki. Kumoa tarjoiluvadille.
  4. Tuorejuustokuorrutus

  5. Mittaa kattilaan tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 3 min tai kunnes sopivan sakeaa. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri. Jäähdytä hetkisen. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua hiukan reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, ripota pinnalle valkosuklaarouhetta ja nonparelleja.

Vinkki

* Säilytä kuorrutettu kakku jääkaapissa* Voit halutessasi valmistaa kakun myös ilman kuorrutusta. Sihtaa tällöin pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
370 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
19 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)