Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljasydämet

Ihanat vaniljasydämet vievät kielen mennessään. Parhaimmillaan ne ovat samana päivänä tarjottuna.

Vaniljasydämet
Vaniljasydämet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kahvikermaa
    Laktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
    Valio kahvikerma 2 dl laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna, vatkaa hyvin. Lisää jauhot. Vaivaa hetken aikaa esim. sähkövatkaimella, että taikinaan muodostuu sitkoa. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri leivinpaperiin tai kelmuun. Nosta jääkaappiin kovettumaan n. 3 tunnin ajaksi.
  2. Valmista täyte juuri ennen kuin aloitat kaulimisen. Sekoita kerma, muna, sokeri ja perunajauhot vispilällä kattilassa. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes kuplahtaa, älä keitä. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Sekoita välillä jäähtymisen aikana, ettei kuoretu.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön 15 min ennenkuin aloitat kaulimisen, että se pehmenee hiukan. Leikkaa taikina 4 osaan. Ripota leivinpöydälle reilusti jauhoja. Kauli paloista 3 - 4 mm:n paksuista levyä. Ota muotilla sydämiä. Nosta ne pellille leivinpaperille. Levitä sydämille täytettä siten, että reunat jäävät vapaiksi. Nosta päälle toinen sydän. Painele sormella reunat kevyesti kiinni.
  4. Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa n. 15 min eli kunnes ovat kypsiä ja vaaleanruskeita. Sihtaa jäähtyneelle pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki

Kaulitessa liian kova (kylmä) taikina halkeilee, liian lämmin taikina tarttuu. Temperoi taikina sopivaksi. Käytä jauhoja apuna kaulitessa.

Vaniljasydämet ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta ne voi myös pakastaa. Sihtaa tomusokeri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 349 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 22,9 g
Tyydyttynyt rasva 13 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search