Vaniljasydämet

Vaniljasydämet

4 h 15 min
keskitaso
355 kcal / 100g
0
0

Ihanat vaniljasydämet vievät kielen mennessään. Parhaimmillaan ne ovat samana päivänä tarjottuna.

Ainekset

30 kpl
250 g
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
pieni kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 prk (3,3 dl)
1
pieni kananmuna
2 rkl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna, vatkaa hyvin. Lisää jauhot. Vaivaa hetken aikaa esim. sähkövatkaimella, että taikinaan muodostuu sitkoa. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri leivinpaperiin tai kelmuun. Nosta jääkaappiin kovettumaan n. 3 tunnin ajaksi.
  2. Valmista täyte juuri ennen kuin aloitat kaulimisen. Sekoita kerma, muna, sokeri ja perunajauhot vispilällä kattilassa. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes kuplahtaa, älä keitä. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Sekoita välillä jäähtymisen aikana, ettei kuoretu.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön 15 min ennenkuin aloitat kaulimisen, että se pehmenee hiukan. Leikkaa taikina 4 osaan. Ripota leivinpöydälle reilusti jauhoja. Kauli paloista 3 - 4 mm:n paksuista levyä. Ota muotilla sydämiä. Nosta ne pellille leivinpaperille. Levitä sydämille täytettä siten, että reunat jäävät vapaiksi. Nosta päälle toinen sydän. Painele sormella reunat kevyesti kiinni.
  4. Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa n. 15 min eli kunnes ovat kypsiä ja vaaleanruskeita. Sihtaa jäähtyneelle pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki

* Kaulitessa liian kova (kylmä) taikina halkeilee, liian lämmin taikina tarttuu. Temperoi taikina sopivaksi. Käytä jauhoja apuna kaulitessa.* Vaniljasydämet ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta ne voi myös pakastaa. Sihtaa tomusokeri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
355 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
23 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)