Viskisuklaakakku

Viskisuklaakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Viskisuklaakakku

Viskisuklaakakku

Tämä kakku puhuttelee tumman suklaan ja viskin ystäviä. Herkullinen, mutta ei överimakea, kakku pitää sisällään ihania suklaasattumia. Kakkua mehevöittää sen sisällä ja pinnalla oleva viskillä maustettu suklaakinuski. Kakun ulkonäön viimeistelee siivilöidyt kaakaoraidat ja suklaakoristeet.

Valmistusaika

Työaika
40 min
jäähdytys
3 h
Yhteensä
3 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 tl
pikakahvijauhetta
2 rkl
kuumaa vettä
1 dl
1 ½ dl
¾ dl
viskiä
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
100 g
tummaa suklaata

Täyte ja kuorrutus

1 prk (2,5 dl)
2 tl
kaakaojauhetta
3 rkl
viskiä

Koristeluun

kaakaojauhetta
tummaa suklaata tai sulaakonvehteja

Ohje

  1. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Lisää joukkoon Oivariini, jogurtti, viski, sokerit, suola ja viimeisenä munat. Sekoita.
  2. Yhdistä vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi seos joukkoon. Leikkaa suklaa paloiksi / isokokoiseksi rouheeksi (ø ½ -1 cm), lisää ja sekoita ainekset nuolijalla nostellen. Palojen on tarkoitus jäädä herkullisiksi sattumiksi valmiiseen kakkuun.
  3. Pingota leivinpaperi kakkuvuoan ø 20 cm pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 35 min.
  4. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun samana päivänä, anna jäähtyä huolellisesti ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  5. Kuorrutus ja täyte

  6. Halkaise kakkupohja.
  7. Sekoita kinuskikerma ja siivilöity kaakao kattilassa. Keitä reippaasti kiehuen välillä sekoitellen, kunnes seos on rakenteeltaan paksuhkoa kastiketta, 6 - 8 min. Keittoaika riippuu kattilan koosta sekä käytetyn tehon voimakkuudesta. Lisää viski ja keitä vielä muutama min, kunnes seos jälleen paksua kastiketta. Anna hieman jäähtyä.
  8. Levitä ½ dl kinuskikastiketta kakkupohjalle, nosta kakkukansi päälle. Valuta loput kastikkeesta kakun keskelle ja levitä lastalla niin, että kuorrutetta valuu reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin tai anna jähmettyä huoneenlämmössä.
  9. Koristele kakku siivilöidyillä kaakaojauheraidoilla ja suklaakoristeilla tai -konvehdeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.