
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
2.6
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 tl pikakahvijauhetta
- 2 rkl kuumaa vettä
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1½ dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- ¾ dl viskiä
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 2 tl kaakaojauhetta
- 3 rkl viskiä
Koristeluun
- 0 kg kaakaojauhetta
- 50 g tummaa suklaata tai sulaakonvehteja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Lisää joukkoon Oivariini, jogurtti, viski, sokerit, suola ja viimeisenä munat. Sekoita.
- Yhdistä vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi seos joukkoon. Leikkaa suklaa paloiksi / isokokoiseksi rouheeksi (ø ½ -1 cm), lisää ja sekoita ainekset nuolijalla nostellen. Palojen on tarkoitus jäädä herkullisiksi sattumiksi valmiiseen kakkuun.
- Pingota leivinpaperi kakkuvuoan ø 20 cm pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 35 min.
- Säilytä peitettynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun samana päivänä, anna jäähtyä huolellisesti ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Kuorrutus ja täyte
- Halkaise kakkupohja.
- Sekoita kinuskikerma ja siivilöity kaakao kattilassa. Keitä reippaasti kiehuen välillä sekoitellen, kunnes seos on rakenteeltaan paksuhkoa kastiketta, 6 - 8 min. Keittoaika riippuu kattilan koosta sekä käytetyn tehon voimakkuudesta. Lisää viski ja keitä vielä muutama min, kunnes seos jälleen paksua kastiketta. Anna hieman jäähtyä.
- Levitä ½ dl kinuskikastiketta kakkupohjalle, nosta kakkukansi päälle. Valuta loput kastikkeesta kakun keskelle ja levitä lastalla niin, että kuorrutetta valuu reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin tai anna jähmettyä huoneenlämmössä.
- Koristele kakku siivilöidyillä kaakaojauheraidoilla ja suklaakoristeilla tai -konvehdeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
325 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
34,6 g
Rasva
16,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kaakaojauhetta