Vaniljawienerit

Vaniljawienerit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vaniljawienerit

Vaniljawienerit

Vaniljawienereiden leipomisessa tarvitaan kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on herkullinen. Halutessasi voit koristella wienerit vielä sokerivesikuorrutteella.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kohotus
1 h
uunissa
14 min
jääkaapissa
30 min
Yhteensä
2 h 29 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset22 kpl

22 kpl
2 ½ dl
50 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
30 g
n. 7 dl
vehnäjauhoja

Kaulintaan

250 g

Täyte

3 dl
1
kananmuna
1 rkl
perunajauhoja
2 ½ dl (250 g)
paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää pehmeä tai sulatettu voi sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa, jotta se ei sitkisty. Taikinaa ei kohoteta.
  2. Kauli taikina levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vierekkäin keskelle taikinalevyä. Huom, jätä levyn reunat ilman voilastuja. Taita reunat keskelle vastakkain.
  3. Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.
  4. Kauli lopuksi 1 - 1 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi (20 x 40 cm). Leikkaa siitä 22 sormenvahvuista, 20 cm:n pituista nauhaa. Venytä nauhaa hiukan pituussunnassa, pyöräytä päistä kierteelle ja kietaise löyhään solmuun. Anna kohota mieluiten viileässä noin tunnin ajan.
  5. Yhdistä kattilassa vaniljakastike, muna ja siivilän läpi sihdatut perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Jäähdytä.
  6. Voitele kohonneet wienerit "huolimattomasti" munalla. Lisää päälle n. 1 rkl vaniljakiisseliä ja toiseen päähän n. 2 tl marmeladia.
  7. Paista 225 asteessa n. 14 min. Jätä kypsät wienerit peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.