Varhaiskaali-broileriwokki

Varhaiskaali-broileriwokki

30 min
keskitaso
83 kcal / 100g
1
3

Alkukesä on varhaiskaalin sesonkiaikaa ja sitä kannattaakin hyödyntää monenlaisiin ruokiin. Wokkeihin se sopii erinomaisesti, sillä se kypsyy nopeasti.

Ainekset

4 annosta
400 g
broilerin rintafileetä
1 rkl
½ tl
suolaa
1 nippu (200 g)
kesäsipulia
1 (130 g)
porkkana
400 g
varhaiskaalia
¾ dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 dl
2 - 3 rkl
fariinisokeria
2 rkl
makeaa soijakastiketta , esim. Kikkoman
1 rasia (200 g)
1 dl
persiljaa tai kynteliä

Ohje

  1. Leikkaa broilerin fileet pieniksi suikaleiksi. Ruskista ne Oivariini rasvassa paistokasarissa. Jos fileet ovat suolaamattomia, ripota pintaan suola.
  2. Lisää pannulle hienonnetut sipulit. Säästä halutessasi osa varsista koristeluun. Kuullota. Lisää karkeaksi raastettu porkkana sekä suikaloitu kaali. Lisää viinietikka ja omenatäysmehu. Sekoittele ja anna kypsyä kannen alla.
  3. Mausta. Lisää lopuksi tuorejuusto. Viimeistele hienonnetulla yrtillä.
  4. Tarjoa jasmiiniriisin tai keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Vinkki

* Jos käytät ruokaan talvikaalia, mikrota se ensin eli laita suikaloitu kaali mikronkestävään vuokaan, lisää n. 2 rkl vettä ja esikypsennä mikrouunissa muutamia minuutteja välillä sekoittaen ennen pannulle lisäämistä.Korvaa broilerinfileet paistijauhelihalla. Valmista muuten kuten edellä. Jauhelihalle ei tarvi lisätä suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
83 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)