
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia NaturelOnko outoa ihastua makuun, joka ei maistu juuri miltään? Ei missään nimessä! Suosikkigurtti on nyt…
- 2 rkl siirappia
- 1½ tl suolaa
- 1 pussi (80 g) pähkinärouhetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ruokaöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä gurtti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta) esim. kulhossa mikrossa. Lisää siirappi, suola ja pähkinärouhe. Sekoita.
- Lisää kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot muutamassa erässä taikinaksi, lisää lopussa öljy.
- Anna kohota lämpimässä liinan alla n. ½ h.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puoliskosta leivät.
- Kohota pellillä leivinliinalla peitettyinä ½ h.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
271 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
37,8 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa