Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia NaturelOnko outoa ihastua makuun, joka ei maistu juuri miltään? Ei missään nimessä! Suosikkigurtti on nyt…
- 2 rkl siirappia
- 1½ tl suolaa
- 1 pussi (80 g) pähkinärouhetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ruokaöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä gurtti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta) esim. kulhossa mikrossa. Lisää siirappi, suola ja pähkinärouhe. Sekoita.
- Lisää kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot muutamassa erässä taikinaksi, lisää lopussa öljy.
- Anna kohota lämpimässä liinan alla n. ½ h.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puoliskosta leivät.
- Kohota pellillä leivinliinalla peitettyinä ½ h.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
271 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
37,8 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.