Vegaaninen pähkinäleipä

Vegaaninen pähkinäleipä

Näitä maukkaita kaurapohjaisia, täysin kasvipohjaisia leipiä valmistuu ohjeella kaksi. Oman makuvivahteen leiville antaa taikinan nesteenä käytetty kaurapohjainen gurtti. Ja pähkinäinen maku koukuttaa...

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
2 rkl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
1 pussi (80 g )
pähkinärouhetta
2 dl
kaurahiutaleita
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruokaöljyä

Ohje

  1. Lämmitä gurtti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta) esim. kulhossa mikrossa. Lisää siirappi, suola ja pähkinärouhe. Sekoita.
  2. Anna kohota lämpimässä liinan alla n. ½ h.
  3. Lisää kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot muutamassa erässä taikinaksi, Lisää lopussa öljy.
  4. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puoliskosta leivät.
  5. Kohota pellillä leivinliinalla peitettyinä ½ h.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
10 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)