Vegaaninen pähkinäleipä

Vegaaninen pähkinäleipä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen pähkinäleipä

Vegaaninen pähkinäleipä

Näitä maukkaita kaurapohjaisia, täysin kasvipohjaisia leipiä valmistuu ohjeella kaksi. Oman makuvivahteen leiville antaa taikinan nesteenä käytetty kaurapohjainen gurtti. Ja pähkinäinen maku koukuttaa...

Valmistusaika

Työaika
15 min
kohotus
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
2 rkl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
1 pussi (80 g )
pähkinärouhetta
2 dl
kaurahiutaleita
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruokaöljyä

Ohje

  1. Lämmitä gurtti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta) esim. kulhossa mikrossa. Lisää siirappi, suola ja pähkinärouhe. Sekoita.
  2. Lisää kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot muutamassa erässä taikinaksi, lisää lopussa öljy.
  3. Anna kohota lämpimässä liinan alla n. ½ h.
  4. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puoliskosta leivät.
  5. Kohota pellillä leivinliinalla peitettyinä ½ h.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›