Siirry sisältöön

Kaurareseptit

Kaura on monipuolinen raaka-aine ja sopii erinomaisesti leivontaan ja erilaisiin juomiin. Kauran proteiini imeytyy hyvin ja se onkin ravitsemuksellisesti laadukasta. Kaurassa on paljon kuitua, jossa on terveydelle hyödyllistä beetaglukaania. Kaurasta saa lisäksi hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, kuten B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.

Joko olet lähtenyt villitykseen mukaan ja leiponut kaurasta kotona leipää? Kauraleipä tai kaurasämpylät on helppo valmistaa itse kotona. Pataleipä onnistuu helposti myös gluteenittomista kaurahiutaleista. Gluteeniton pataleipä jää rakenteeltaan ihanan kosteaksi ja meheväksi. Helppotekoinen, pehmeä peltileipä tehdään taas nimensä mukaisesti suoraan uunipellille. Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on peltileivästä kätevä taitella annospaloja.

Perinteisen kaurapuuron lisäksi kaurasta voi tehdä tuorepuuroja pelastamaan kiireisiä aamuja. Itse tehty granola on herkullinen lisä jogurtin tai rahkan kanssa nautittavaksi. Aamusmoothieen saa ruokaisuutta laittamalla mukaan kauraa. Makeassa leivonnassa kaura on tuttu etenkin kaurakeksien muodossa, mutta kokeilemisen arvoisia ovat myös kaurapuustit ja kauraletut.

Täältä löydät kaikki maukkaat kaurareseptimme!

51 reseptiä

Search