Siirry sisältöön
Kaurapuuro

Kaurapuuro

Kaurapuuro on maistuvaa arkiruokaa niin aamu- kuin iltapalaksi. Tässä sinulle peruspuuron ohje.

Kaurapuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tarjoiluun

  • 4-5 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja suola kattilassa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Keitä muutama min.
  2. Lisää maito. Kypsennä vielä 5 min välillä sekoittaen.
  3. Nosta kattila sivuun ja anna vetäytyä 5 min.
  4. Tarjoa voisilmän, sokeriripauksen ja maidon kanssa.

Vinkki

Levitä puuroannoksen päälle tuoreita marjoja ja pähkinöitä.



Ripottele pinnalle kuivattuja kookoslastuja, mulperin marjoja sekä pakastekuivattuja mansikoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search