
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 40 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio rasvatonta piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1¼ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 3 dl pikakaurahiutaleita
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Alusta pehmeä voi taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa leivinliinan alla (n. 1 tunti).
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kolmeen osaan. Leivo taikinapalat uunipellin mittaisiksi tangoiksi. Nosta ne leivinpaperille pellille. Muotoile tangot kierteiksi näin: ota kunkin tangon molemmista päistä kiinni ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Leikkaa pintaan muutama viilto.
- Kohota leivinliinan alla n. 20 min. Paista 225 asteessa 20 min. Katkaise virta uunista ja anna olla uunissa vielä 3 - 5 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
247 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
38,8 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa