Yrtticiabatta

Yrtticiabatta

Ciabatta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti tohvelia. Nimi kuvaa hauskasti pitkänomaista matalahkoa leipää, jonka sisus on ihanan pehmeä ja pintakuori ohuen rapea, jauhoilla viimeistelty.

1 h 8 min
keskitaso
296 kcal / 100g
2

Ainekset2 leipää

2 leipää
1 prk (2,5 dl)
n. 4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 pussi
kuivahiivaa
½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle

1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
sormisuolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä ruokakerma + 42 asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena.
  2. Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja.
  3. Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.
  4. Anna taikinan kohota 1/2 t peitettynä vedottomassa paikassa.
  5. Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota.
  6. Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.
  8. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Oivariini rasvan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Yrtticiabatta on laktoositon, Valio Oivariini® Herkku sisältää laktoosia alle 1 g / 100 g.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›