Yrtticiabatta

Yrtticiabatta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrtticiabatta

Yrtticiabatta

Ciabatta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti tohvelia. Nimi kuvaa hauskasti pitkänomaista matalahkoa leipää, jonka sisus on ihanan pehmeä ja pintakuori ohuen rapea, jauhoilla viimeistelty.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
13 min
kohotus
40 min
Yhteensä
1 h 8 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset2 leipää

2 leipää
1 prk (2,5 dl)
n. 4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 pussi
kuivahiivaa
½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle

1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
sormisuolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä ruokakerma + 42 asteiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena.
  2. Alusta taikinaa huolella vaivaten useita minuutteja.
  3. Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.
  4. Anna taikinan kohota 1/2 t peitettynä vedottomassa paikassa.
  5. Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi uunipellin mittaista, pitkulaista leipää. Kohota.
  6. Voitele leivät öljyllä. Ripauta pinnalle hiukan sormisuolaa ja jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä pari poikkiviiltoa leipien pintaan.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä.
  8. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Oivariini rasvan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Yrtticiabatta on laktoositon, Valio Oivariini® Herkku sisältää laktoosia alle 1 g / 100 g.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›