Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yrttikier­releipä

Päältä kaunis ja sisältä herkullinen yrttikierreleipä saa makunsa tuoreilla yrteillä maustetusta voista. Herkullinen tuoreen leivän tuoksu keittiössä on taattu tällä reseptillä. 

Yrttikierreleipä
Yrttikierreleipä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1⅔ rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1⅔ rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa
  • 1 dl Valio maitoa
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1⅔ rkl Valio voita

Täyte

  • 1⅔ rkl Valio voita
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa

Ohje

  1. Kuumenna maito-rahkaseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin.
  2. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Kauli kohonnut taikina n. 33 x 43 cm:n levyksi. Levitä pehmeä voi pohjalle ja ripottele yrttisilppu päälle. Rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille leivinpaperille.
  4. Leikkaa taikinatanko päältä halki siten, että toinen pää jää yhteen. Kierrä jauhotetuin käsin taikinatangot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Kohota peitettynä.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min
  6. Tarjoa salaatin ja juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1