Yrttisämpylät

Yrttisämpylät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrttisämpylät

Yrttisämpylät

Pehmoiset, yrteillä maustetut, itseleivotut sämpylät luovat kodikkuutta ja kokoavat perheen yhteen. Kokeile vaikka!

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
45 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset18 kpl

18 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
sokeria tai juoksevaa hunajaa
n. 11 dl
sämpyläjauhoja
75 g
½ dl
tuoreyrttiseosta (persiljaa, sitruunamelissaa, rosmariinia, basilikaa tms.)

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Sämpylöiden keskelle

Valio Eila® salaattijuustokuutioita

tai oliiveja puolitettuina

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri.
  2. Lisää jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi ja hienonnetut yrtit. Jos käytät mietoja yrttejä kuten persiljaa tai ruohosipulia, yrttien määrä voi olla hiukan suurempi kuin 1/2 dl. Jätä taikina melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä.
  3. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Voitele sämpylät maidolla tai vedellä. Ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Paina halutessasi sämpylöiden keskelle salaattijuustokuutio tai puolikas oliivia.
  6. Paista Yrttisämpylät uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki

Vinkki

* Pakasta ylimääräiset sämpylät. Sulata mikrossa kerralla käyttämäsi määrä. Näin saat aina tuoreen makuisia sämpylöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.