Yrttisämpylät

Yrttisämpylät

1 h 15 min
keskitaso
242 kcal / 100g
0
0

Pehmoiset, yrteillä maustetut, itseleivotut sämpylät luovat kodikkuutta ja kokoavat perheen yhteen. Kokeile vaikka!

Ainekset

18 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
sokeria tai juoksevaa hunajaa
n. 11 dl
sämpyläjauhoja
75 g
½ dl
tuoreyrttiseosta (persiljaa, sitruunamelissaa, rosmariinia, basilikaa tms.)

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Sämpylöiden keskelle

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri.
  2. Lisää jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi ja hienonnetut yrtit. Jos käytät mietoja yrttejä kuten persiljaa tai ruohosipulia, yrttien määrä voi olla hiukan suurempi kuin 1/2 dl. Jätä taikina melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä.
  3. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Voitele sämpylät maidolla tai vedellä. Ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Paina halutessasi sämpylöiden keskelle salaattijuustokuutio tai puolikas oliivia.
  6. Paista Yrttisämpylät uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

* Pakasta ylimääräiset sämpylät. Sulata mikrossa kerralla käyttämäsi määrä. Näin saat aina tuoreen makuisia sämpylöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)