Mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla?

Kuohukerma ja vispikerma kuuluvat leivonnan ja ruoanlaiton perusraaka-aineisiin. Kermat eroavat kuitenkin toisistaan niin rakenteen kuin ruoanlaitto-ominaisuuksiensa osalta. Valitse vinkkiemme avulla oikea kerma omaan tarpeeseen.

Kuohukerma on ruoanlaiton moniottelija, jota on aina hyvä löytyä jääkaapista. Vispikermasta tehty vaahto taas on kestävää ja se sopii siksi erityisen hyvin kakkujen koristeluun ja pursotuksiin. Opi kermojen erot ja onnistu!

Kuohukerma sopii monipuoliseen ruoanlaittoon

Valio kuohukerma on ruoanlaiton ja leivonnan klassikkotuote.

  • Rasvapitoisuus 35 %.
  • Kuohukerma tuo täyteläisyyttä ja kerman makua suolaisiin ruokiin ja jälkiruokiin.
  • Vaahtoutuu melko nopeasti kuohkeaksi vaahdoksi. Tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin kaksinkertaiseksi.
  • Kestää hyvin kuumennusta.
  • Käytä lämpimään ruoanlaittoon, lämpimiin ja lämmitettäviin jälkiruokiin, esim. crème brûléehen, panna cottaan ja paahtovanukkaaseen sekä vaahdotettuna kylmiin jälkiruokiin.

P.S. Valio kuohukermaa on saatavilla myös luomuna!

Reseptit, joissa Valio kuohukerma on parhaimmillaan

Keitot, kuten suppilovahverokeitto, saavat kuohukermaa käyttämällä kermaisen pehmeyden. Kuohukerma on mehevän Janssonin kiusauksen ja klassisten valkosipulikermaperunoiden salaisuus. Janssonin kiusaus valmistuu helposti vain neljästä raaka-aineesta, mikä tekee siitä mitä parhainta arkiruokaa. Kuohukermaa ja maitorahkaa yhdistämällä syntyy pohja suomalaisten makujen sinfonialle — ruis-mustikkarahkalle. Myös karamellinen, täyteläinen fudge valmistuu kuohukermasta. Lakkatäytekakku on kahvipöydän klassikko, jossa kuohukerma pääsee oikeuksiinsa.

Vispikerma kestävään vaahtoon ja parhaisiin pursotuksiin

Vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa.

  • Rasvapitoisuus 38 %.
  • Iskukuumennuskäsittelyn ansiosta vispikerma säilyy avaamattomana pitkään.
  • Vispikerma vaahtoutuu hieman kuohukermoja hitaammin, mutta vaahto on kiiltävämpi ja kestävämpi.
  • Tilavuus kasvaa vaahdotettaessa yli kaksinkertaiseksi. Vispikerma ei vatkaudu helposti yli, joten sen käsittely on helppoa.
  • Vispikermassa on kaunis, valkoinen väri.
  • Käytä vispikermaa vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa.

Vinkki: Pitkän säilyvyysaikansa ansiosta vispikerma on paras tuote esim. mökille tai veneeseen.

Parhaat reseptit Valio vispikermasta

Valio vispikerman vaahto kruunaa suosikkireseptit. Kermakakku ja mansikka-brita ovat juhlien klassikkoja, jotka onnistuvat Valio vispikermalla. Ikisuosikki mokkapaloista saa loihdittua kakun vispikerma-tuorejuustopursotuksilla. Vispikermasta ja tuorejuustosta valmistuu myös hurmaavan kuohkea lohimousse sekä porkkanamuffinien kuorrutus.

Voiko kerman korvata toisella?

Leivonnassa kannattaa aina käyttää reseptin mukaista kermaa. Oikean kerman käyttö on erityisen tärkeää, jos kerma vaahdotetaan, sillä eri kermoista tulee eri määrä vaahtoa. Jos taas käytät kermavaahdon sellaisenaan, voi kerman valita vapaammin.

Valitse oikea kerma ja onnistu!
Ruokavinkit
Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu
Tuotteen takana
Miksi kermaan lisätään karrageenia?
Ruokavinkit
Näin koristelet kakun näyttävillä pursotuksilla