Anna
Valio Koekeittiö
Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.
Kuohukerma ja vispikerma kuuluvat leivonnan ja ruoanlaiton perusraaka-aineisiin. Kermat eroavat kuitenkin toisistaan niin rakenteen kuin ruoanlaitto-ominaisuuksiensa osalta. Valitse vinkkiemme avulla oikea kerma omaan tarpeeseen.
Kuohukerma on ruoanlaiton moniottelija, jota on aina hyvä löytyä jääkaapista. Vispikermasta tehty vaahto taas on kestävää ja se sopii siksi erityisen hyvin kakkujen koristeluun ja pursotuksiin. Opi kermojen erot ja onnistu!
Valio kuohukerma on ruoanlaiton ja leivonnan klassikkotuote.
P.S. Valio kuohukermaa on saatavilla myös luomuna!
Keitot, kuten suppilovahverokeitto, saavat kuohukermaa käyttämällä kermaisen pehmeyden. Kuohukerma on mehevän Janssonin kiusauksen ja klassisten valkosipulikermaperunoiden salaisuus. Janssonin kiusaus valmistuu helposti vain neljästä raaka-aineesta, mikä tekee siitä mitä parhainta arkiruokaa. Kuohukermaa ja maitorahkaa yhdistämällä syntyy pohja suomalaisten makujen sinfonialle — ruis-mustikkarahkalle. Myös karamellinen, täyteläinen fudge valmistuu kuohukermasta. Lakkatäytekakku on kahvipöydän klassikko, jossa kuohukerma pääsee oikeuksiinsa.
Vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa.
Vinkki: Pitkän säilyvyysaikansa ansiosta vispikerma on paras tuote esim. mökille tai veneeseen.
Valio vispikerman vaahto kruunaa suosikkireseptit. Kermakakku ja mansikka-brita ovat juhlien klassikkoja, jotka onnistuvat Valio vispikermalla. Ikisuosikki mokkapaloista saa loihdittua kakun vispikerma-tuorejuustopursotuksilla. Vispikermasta ja tuorejuustosta valmistuu myös hurmaavan kuohkea lohimousse sekä porkkanamuffinien kuorrutus.
Leivonnassa kannattaa aina käyttää reseptin mukaista kermaa. Oikean kerman käyttö on erityisen tärkeää, jos kerma vaahdotetaan, sillä eri kermoista tulee eri määrä vaahtoa. Jos taas käytät kermavaahdon sellaisenaan, voi kerman valita vapaammin.
Valitse oikea kerma ja onnistu!