Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Uunilohi on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista, eikä ihme. Lohifilee paistuu uunissa kuin itsekseen eivätkä valmistelutkaan vie kuin hetken.
Smetanalohi, appelsiinilohi, pestolohi. Uunilohiohjeista löytyy sopiva moneen makuun ja tilanteeseen. Joko olet kokeillut näitä suosikkireseptejä?
Tässä raikkaassa reseptissä kirjolohifilee kuorrutetaan salaattijuustokuutioilla, tuoreella rosmariinilla sekä värikkäillä appelsiinisiivuilla. Voit käyttää joko tavallista appelsiinia tai punertavaa veriappelsiinia.
Tämän helpommaksi kokkaaminen tuskin menee. Murenna uunilohen päälle salaattijuustoa, kaada valmiiksi maustettua ruokakermaa, lisää babypinaattia ja ripauta hieman suolaa. Kypsennä lohi uunissa folion alla. Valmista!
Tämä uunilohi on jokaisen AURA® juustoa rakastavan valinta. Juustolla, tuoreilla yrteillä ja sitruunalla maustettu uunilohi sopii keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kaveriksi.
Pinjansiemenillä ja juustoraasteella viimeistelty uunilohi sopii niin arkeen kuin juhlaan. Voit kuorruttaa lohifileen joko vihreällä tai punaisella pestolla.
Slaavilaisesta keittiöstä vaikutteita saanut smetanalohi on tuttu näky suomalaisista juhlapöydistä jo vuosikymmenten ajalta. Resepti on ihanan yksinkertainen – ja ehkä juuri siksi niin hyvä.