Valitse hyvää Suomesta

Tiedätkö, mikä yhdistää Valio voita, Valio AURA® juustoa ja yli 450 muuta Valion tuotetta? Tietenkin suomalainen alkuperä ja takeena siitä Hyvää Suomesta -merkki.

Kotimaista, lähellä tuotettua ruokaa kannattaa valita aina, mutta erityisesti 15.4.–13.5.2020, jolloin suomalaisia kannustetaan valitsemaan #hyvääsuomesta yhdessä tuumin. Osallistu nappaamalla ostoskoriin suomalaisia tuotteita, kokkaa päivän ateriat kotimaisista raaka-aineista tai seuraa kampanjaa somesta #ValitseHyvääSuomesta.

Miksi suomalaista?

Kotimaiseen, lähellä tuotettuun ruokaan liittyy paljon hyvää: tieto alkuperästä, lyhyet kuljetusmatkat sekä tietenkin hyvä maku. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi meillä Valiolla tätä: valmistamme tuotteet maidosta, jonka ostamme aina samoilta tiloilta, omistajiltamme. Tämän ansiosta tunnemme koko maidon matkan aina tilalta kaupan hyllyyn saakka. Siksi voimme olla varmoja siitä, että tuotteet ovat juuri sellaisia kuin niiden kuuluukin.

Mistä tunnistan kotimaisen tuotteen?

Tuotteen nimi, pakkauksen suomalaiset maisemat tai tutut raaka-aineet eivät välttämättä kerro koko totuutta tuotteen alkuperästä. Hyvää Suomesta -merkki, eli se tuttu joutsenmerkki, sen sijaan kertoo. Valitse vaikka joku näistä Hyvää Suomesta -merkin saaneista Valion tuotteista. Tuetaan yhdessä kotimaista ja valitaan #hyvääsuomesta.

Kokkaa ja leivo suomalaista

Suomalainen ruoka on tunnettu yksinkertaisesta, mutta herkullisesta makumaailmasta. Eikä hyvien makujen seuraksi välttämättä paljon muuta tarvitakaan. Leivo suomalaisuuden kunniaksi vaikka marjapiirakkaa tai pyöräytä kaurainen mustikka-kardemummavispipuuro.

Katso lisää suomalaisia reseptejä

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.

Syödään suomalaista – niin normaalioloissa kuin poikkeustilanteissa.
Valiojengi
Suomalaiskodeissa syödään nyt juustovoileipiä ja leivotaan − näin arki rullaa maitotiloilla ja meijereissä
Maitotilan elämää
Maitotiloilla arki jatkuu poikkeustilasta huolimatta
Vastuullisuus
Tuotot aina maitotiloille