Siirry sisältöön
Pulled pork -vuoka

Pulled pork -vuoka

Pulled pork eli revitty possu on herkullinen ja mehevä arki- ja juhlaruoka. Pitkä kypsennysaika takaa, että edullinen sian kassler on pöydässä mureaa. Kotimaiset juurekset kypsyvät miedossa lämmössä lihan kanssa yhtä aikaa, joten saat koko aterian kerralla samassa astiassa.

Pulled pork -vuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g kassleria
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ¼ tl kuivattua chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta tai savustettua paprikajauhetta, esim.
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1½ dl barbeque-kastiketta, esim. HP Classic

Pataan

  • 2-3  (250 g) puna- tai keltasipulia
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 500 g perunaa
  • 1-2 dl vettä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon

Ohje

  1. Laita kassler isoon pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet ja barbequekastike. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen uuniin laittamista.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha ja marinadi reilun kokoiseen uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kuori ja paloittele sipulit, juurekset ja perunat isohkoiksi paloiksi. Lisää ne ja vesi vuokaan lihan ympärille. Peitä vuoka foliolla. Paista n. 4 t tai kunnes liha on mureaa ja se hajoaa haarukalla vedettäessä.
  5. Nosta liha työlaudalle. Kaada vuokaan ruokakerma ja laita vuoka takaisin uuniin ilman foliota. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa. Ota vuoka uunista ja nosta nyhdetty liha juuresten päälle.
  6. Laita vuoka halutessasi kuumenemaan uuniin 225 asteeseen.

HUOM!

  1. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 4,8 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search