Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Ruokaa perusaineksista

Ruokaa perusaineksista

Kokata pitäisi, mutta kauppaan ei jaksaisi lähteä – keittiön perusaineksista saa valmistettua monenlaisia ruokia, kunhan uskaltaa tarvittaessa vähän soveltaa. Keräsimme tukun reseptejä, joiden raaka-aineet löytyvät monen keittiöstä.

Löytyykö kaapistasi perusaineksia, kuten pastaa, riisiä, kasviksia, munia ja juustoa, mutta et keksi, mitä niistä valmistaisit? Ei hätää! Kokosimme alle helposti muokattavia reseptejä, jotka syntyvät simppeleistä raaka-aineista.

Jos kuivakaapista löytyy pastaa tai riisiä ja jääkaapista kasviksia sekä jotain proteiinia, sinulla on takuuvarmasti aineksia maukkaaseen ateriaan. Kaikkia reseptejä nimittäin voi soveltaa, jolloin voit käyttää juuri niitä aineksia, joita keittiöstä sattuu löytymään. Ehkä pakastimessa on paketillinen lihaa tai pakastevihannespussi, jonka voit nyt hyödyntää? Mausteiksi riittää tarvittaessa suola ja pippuri.

Munakas valmistuu yksinkertaisista aineksista

Äkkinälkään pystyy usein valmistamaan munakkaan, joka syntyy yksinkertaisimmillaan munista ja lorauksesta maitoa. Mausta munakas oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos kaapissa on ruokakermaa, kokeile korvata maito kermalla ja paista munakas uunissa paksuksi ja täyteläiseksi uunimunakkaaksi.

Lisukkeilla munakkaasta saa helposti myös ruokaisamman version. Lisää sekaan esimerkiksi kirsikkatomaatteja, paprikaa, parsakaalia tai rahkaa. Jos jääkaapista löytyy simppelin salaatin ainekset, kokoa salaatti suoraan valmiin munakkaan päälle.


Search