Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Suklaakakku, jolla hurmaat juhlaväen

Suklaakakku, jolla hurmaat juhlaväen
Ilona Köckritz-Perkiö
Ilona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö

Ilonan ruokatekemisessä heijastuu vahva kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja liikuntaan. Herkuttelu on kuitenkin välillä tarpeen – onneksi.

Haluan esitellä kattavasta kakkuvalikoimastamme näyttävän suklaakakun, joka herkistää juhlaväen makuhermot.

Tässä suklaakakussa suussasulavan mehevä suklaan, kermaliköörin ja kahvin makujen yhdistelmä kerrostuu upeaksi kokonaisuudeksi. Lue vinkit, niin onnistut nelikerroksisen kakun teossa.

Kakkupohjasta korkeutta ja koristeita

Useat kakkukerrokset antavat juhlakakulle näyttävyyttä. Perinteisemmän kolmen kakkukerroksen sijaan tässä kakussa on neljä kerrosta. Jotta melko raskasrakenteinen (ja siksi niin mehevä!) suklaakakkutaikina kypsyy tasaisesti, kannattaa taikina paistaa kahdessa kakkuvuoassa. Ø 18 cm:n kokoiset kakkuvuoat mahtuvat standardiuunien paistoritilälle samanaikaisesti.

Kakkupohjasta saadaan kakkuun myös herkulliset kakunkoristeet: kakku kohoaa paistaessa hieman kuperalle ja sitä tasattaessa saadaan kakulle koristeet! Kakun pinnalla näkyvät suklaakakkukuutiot on otettu kohonneesta kakun osasta!

Helppo ja herkullinen täyte

Tämän kakun erikoisuus on maustetusta rahkasta tehty kreemi, joka tuo suklaan lisäksi kakkuun kermaliköörin ja kahvin aromaattisen makumaailman.

Täytteen voi levittää kakkukerrosten väliin (kuten kakkukuvassa), mutta jos haluaa astetta viimeistellymmän ulkonäön, pursotuskin on mahdollista. Rahkakreemissä käytetään irish cream & coffee -makuista maustettua rahkaa, joka on niin kertakaikkisen hyvää sellaisenaankin, että sitä voi lusikoida suoraan purkista purkista.

Näyttävä suklaakakku vastustamattoman herkullisella täytteellä on täydellinen kokonaisuus. Se on kakku, jonka voi rinta rottingilla nostaa juhlien kakkupöytään.

Search