Irish cream suklaakakku

Irish cream suklaakakku

27 h 15 min
keskitaso
286 kcal / 100g
3
6

Mehevä suklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Tämän kakun erikoisuus on maustetusta rahkasta tehty kreemi, joka tuo kakkuun kermaliköörin ja kahvin aromaattisen makumaailman.

Ainekset

12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaakaojauhetta
3 rkl
pikakahvijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
2 ½ dl
1 dl
2 ½ dl
kiehuvaa vettä

Rahkakreemi

150 g
150 g
tummaa suklaata
3 dl
tomusokeria
3 prk (à 200 g)

Koristeluun

fudge-toffeekaramelleja
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. (Voit halutessasi tehdä kakun matalampana yhdessä Ø 23 cm:n vuoassa).
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi (säästä leikatut palat koristeluun). Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.
  4. Rahkakreemi: Sulata voi ja suklaa. Lisää joukkoon tomusokeri ja rahka, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
  5. Pursota täytettä n. 1 cm:n kerros kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
  6. Koristele ylijäämäkakusta leikatuilla kuutioilla ja kuutioiduilla fudgepaloilla.

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)