
Smetanareseptit
Smetana on keski- ja itä-Euroopasta tuttu hapankerma, joka muistuttaa creme fraichea. Smetanaan kuuluu täyteläinen ja aromikas maku, paksu koostumus ja korkea rasvapitoisuus. Smetana sopii erinomaisesti kuumennettaviin ruokiin.
Venäläinen ruokakulttuuri on monesti läsnä smetanaa sisältävissä klassikkoruuissa, kuten borssissa, blineissä tai stroganoffissa. Smetana antaa siis makua levitteisiin, kastikkeisiin, keittoihin sekä pata- ja uuniruokiin. Maistuisiko vaikkapa smetanakastike tai smetanasilli? Vihreä smetanakastike sopii erilaisten salaattien, uusien perunoiden tai kalaruokien kastikkeeksi.
Katso kaikki herkulliset smetanareseptit!
10 reseptiä

15 min
Kastike lampaalle

5 min
Vihreä smetanakastike

40 min
Makeat sipulit

1 h
Paahtopaisti ja piparjuurismetana

25 min
Smetana-sillileivät

2 h 20 min
Paprika-smetanasilli

5 min
Smetana-munalevite

15 min
Jouluiset kastikkeet

5 min
Oliivipesto

24 h 20 min
Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?