Aprikoosi-valkosuklaakakku

Aprikoosi-valkosuklaakakku

5 h 25 min
keskitaso
262 kcal / 100g
1
0

Pehmeän makuinen kakku kevään juhliin ilahduttaa pirteällä ulkonäöllään.

Ainekset

15 annosta

Pohja

1 pkt (195 g)
Muro-keksejä
75 g

Täyte

1 ½ tlk (à 420 / 240 g)
säilykeaprikoosia
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
limettimehua
1 prk (250 g)
2 dl
sokeria
3 rkl
aprikoosilikööriä tai mantelilikööriä
65 g (1 dl)
valkosuklaata rouhittuna
8
liivatelehteä
4 dl
2 rkl

Koristeluun

½ tlk
säilykeaprikoosia
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) pohjan kokoisen leivinpaperin päälle.
  2. Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta 1 1/2 tlk aprikooseja esim. monitoimikoneessa, säästä 1/2 tlk ( n. 8 aprikoosinpuolikasta) kakun koristeeksi. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limettimehu, maitorahka, sokeri, likööri ja valkosuklaarouhe
  3. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä vähintään 5 t tai yön yli
  4. Koristelu: Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Koristele mantelilastuilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
15 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)