Suklaa-mansikkakakku

Suklaa-mansikkakakku

Suklaa-mansikkakakku yhdistää täyteläisen suklaan, makeat mansikat ja raikkaan vaniljaisen rahkan suussa sulavaksi kesäherkuksi.

4 h 20 min
keskitaso
306 kcal / 100g
14
20

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
suklaa-cookiekeksejä , esim. Jyväshyvä
50 g
½ dl (30 g)
hasselpähkinärouhetta

Täyte

3
liivatelehteä
1 prk (2 dl)
1 ½ rkl
kaakaojauhetta
100 g
taloussuklaata
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
2 dl (n. 150 g)
tuoreita mansikoita kuutioina

Koristeeksi

suklaarouhetta
mansikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
  3. Vatkaa kerma ja kaakaojauhe vaahdoksi.
  4. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
  5. Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
  6. Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
  7. Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi.
  8. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
  9. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  10. Ripota Mansikka-suklaakakun pinnalle suklaarouhetta. Koristele mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›