AURA etanat

AURA etanat

20 min
keskitaso
232 kcal / 100g
6
4

Juhlavan aterian alkuruokana maistuvat erilaiset marinoidut ja gratinoidut etanat. AURA juuston lempeä aromikkuus on omiaan maustamaan myös etanoita.

Ainekset

4 annosta
1 prk (24 kpl)
etanoita
1 pieni
sipuli
½ rkl
n. 2 dl
kuivaa valkoviiniä
n. 1 rkl
konjakkia
150 g
½ pussia (à 150 g)
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
(tilkka)
konjakkia

Tarjoiluun

rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Hienonna sipuli.
  2. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli nopeasti. Lisää valutetut etanat ja viini sekä konjakki. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut.
  3. Sekoita voi, AURA ja persilja tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla.
  4. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai puhtaissa etanan kuorikotiloissa. Jos käytät kuorikotiloita, aseta ne tukevasti pystyyn karkean suolan päälle uunivuokaan. Laita etanapannun koloihin tai kuorikotiloiden pohjalle pikkutilkka konjakkia ja lisää sitten viinissä keitetyt etanat. Täytä pannujen kolot tai kuorikotilot AURA-voi-seoksella.
  5. Nosta etanat 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi eli, kunnes täyte alkaa kiehua. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
20 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)