Valkosipulietanat

Valkosipulietanat

Valkosipulietanat ovat klassinen alkuruoka ja maistuvat juhlavammallakin aterialla.

20 min
helppo
319 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (24 kpl)
etanoita
150 g
4
valkosipulin kynttä
1 - 2 tl
sitruunamehua
½ dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
gourmet-suolahiutaleita

Tarjoiluun

rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta.
  2. Sekoita voi, murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja persilja tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai puhtaissa etanan kuorikotiloissa. Jos käytät kuorikotiloita, kiehauta ne ensin ja aseta tukevasti pystyyn karkean suolan päälle uunivuokaan. Laita etanat etanapannun koloihin tai kuorikotiloiden pohjalle. Täytä pannujen kolot valkosipulivoilla.
  4. Kuumenna etanoita uunissa muutama min, kunnes täyte alkaa kiehua. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
31 g
Tyydyttynyt rasva
18 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›