Valkosipulietanat

Valkosipulietanat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Valkosipulietanat

Valkosipulietanat

Valkosipulietanat ovat klassinen alkuruoka ja maistuvat juhlavammallakin aterialla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (24 kpl)
etanoita
150 g
4
valkosipulin kynttä
1 - 2 tl
sitruunamehua
½ dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
gourmet-suolahiutaleita

Tarjoiluun

rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta.
  2. Sekoita voi, murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja persilja tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai puhtaissa etanan kuorikotiloissa. Jos käytät kuorikotiloita, kiehauta ne ensin ja aseta tukevasti pystyyn karkean suolan päälle uunivuokaan. Laita etanat etanapannun koloihin tai kuorikotiloiden pohjalle. Täytä pannujen kolot valkosipulivoilla.
  4. Kuumenna etanoita uunissa muutama min, kunnes täyte alkaa kiehua. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
31 g
Tyydyttynyt rasva
18 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.