Barbecue-vartaat ja vesimeloni-kurkkusalsa

Barbecue-vartaat ja vesimeloni-kurkkusalsa

50 min
keskitaso
115 kcal / 100g
0
3

Grillivartaiden kanssa maistuu erilaiset lisukkeet, kuten vesimeloni-kurkkusalsa ja maustettu ranskankerma.

Ainekset

6 annosta
1 kg
sianlihaa esim. kassleria tai ulkofileetä
3 (keskikokoista)
punasipulia
2
eriväristä paprikaa
400 g
kesäkurpitsaa
grillauskastiketta

Vesimeloni-kurkkusalsa

1
limetti
½ (1 kg)
vesimelonia
½ (150 g)
kurkkua
½ dl
tuoretta korianteria
¼ dl
jalapenoa viipaleina hienonnettuna
¼ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
mustapippuria myllystä

Maustettu ranskankerma

1 prk (150 g)
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 rkl
sinappia
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuutioi liha, lohko sipulit, paprikat ja kesäkurpitsa. Pujota lihakuutioita ja kasviksia vuorotellen vartaisiin tai grillitikkuihin. Grillaa tai paista muurinpohjapannulla. Sivele vartaita grillikastikkeella paiston ajan.
  2. Kuori limetti, poista siemenet ja valkoinen osa. Kuutioi pieniksi. Laita laakeaan kulhoon. Kuori vesimeloni, poista siemenet ja kuutioi kurkun kanssa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä limetin joukkoon. Lisää joukkoon korianteri, jalopenot ja mausteet. Anna maustua
  3. Sekoita loput ainekset crème fraîchen joukkoon ja tarjoa salsan ja grillivartaiden kanssa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna sitä maidolla.
Alkuun
Shopska-salaatti
30 min
Jälkeen
Minttu-mansikkarahka
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)