Siirry sisältöön
Kurkku-hunajamelonisalaatti

Kurkku-hunajamelonisalaatti

Tämä kurkku-melonisalaatti on kevyt ja raikkaan makuinen ja sopii tarjottavaksi lisukesalaattina.

Kurkku-hunajamelonisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kurkkua
  • 800 g hunajamelonia
  • ½ dl sitruunamehua
  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 2 prk (à 180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Viipaloi. Leikkaa melonista kuori pois. Halkaise ja poista siemenet. Paloittele hedelmäliha. Nosta palat kulhoon.
  2. Yhdistä sitruunamehu, öljy, suola, sokeri, pippuri ja rakuuna keskenään. Kaada kastike salaatille ja sekoita joukkoon.
  3. Nostele salaatti laajalle vadille ja ripottele päälle juustokuutiot.
  4. Koristele tuoreilla rakuunanlehdillä ja tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search