Basilika-porkkanakeitto

Basilika-porkkanakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Basilika-porkkanakeitto

Basilika-porkkanakeitto

Basilika-porkkanakeiton voi halutessaan maustaa lorauksella sherryä, joka antaa keitolle hienostuneen maun.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
porkkanaa
2
sipulia
100 g
juuriselleriä
12 dl
kasvislientä
2 tl
kuivattua basilikaa
ripaus
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
( 1 dl
sherryä )
½ rasiaa (à 200 g)

Tarjoiluun

Ohje

  1. Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä kypsiksi kannen alla, n. 20 min. Mausta basilikalla, pippurilla, suolalla ja halutessasi sherryllä
  2. Lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keiton kanssa crème fraîchea.
  4. Tarjoa esim. kesäisen aterian alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
27 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.