Basilika-porkkanakeitto

Basilika-porkkanakeitto

40 min
keskitaso
27 kcal / 100g
2
2

Basilika-porkkanakeiton voi halutessaan maustaa lorauksella sherryä, joka antaa keitolle hienostuneen maun.

Ainekset

4 annosta
500 g
porkkanaa
2
sipulia
100 g
juuriselleriä
12 dl
kasvislientä
2 tl
kuivattua basilikaa
ripaus
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 dl
sherryä
½ rasiaa (à 200 g)

Tarjoiluun

Ohje

  1. Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä kypsiksi kannen alla, n. 20 min. Mausta basilikalla, pippurilla, suolalla ja halutessasi sherryllä
  2. Lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keiton kanssa crème fraîchea.
  4. Tarjoa esim. kesäisen aterian alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
27 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
1 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)