Blinit

Blinit

2 h 15 min
keskitaso
223 kcal / 100g
10
27

Blinit ovat venäläinen ruokaherkku, jonka sesonki on kuumimmillaan lopputalvesta. Tarjoa kasvisruokailijalle blinien kanssa sienisalaattia ja maustekurkkua.

Ainekset

8 annosta

Blinitaikina

5 dl
25 g
hiivaa
2 ½ dl
tattarijauhoja
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
3
keltuaista
1 prk (200 g)
½ tl
suolaa
3
valkuaista

Paistamiseen

Tarjoiluun

2 prk (à 120 g)
3
sipulia hienonnettuna
mätiä yhtä tai useampaa lajia
tilliä

Ohje

  1. Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  3. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  4. Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  5. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  6. Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä
  7. GLUTEENITTOMAT BLINIT

  8. * Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (26)

Nimetön27.1.2018 kello 12:13
Kiitos reseptistä, myöhemmin kuuluu miltä maistui.
Nimetön25.1.2018 kello 16:21
Aidon aromin aikaansaamiseksi taikinajuuri saa käydä n.vuorokauden.
Nimetön25.1.2018 kello 11:27
Minä laitan tummaa olutta ja kermaa,voisulaa ja teen taikinan edellisenä päivänä ja paistan blinipannussa kirkastetussa voissa snam