BulMifu eli Korealainen Mifu kulho

BulMifu eli Korealainen Mifu kulho

1 h 30 min
keskitaso
118 kcal / 100g
3
4

BulMifu on sovellus korealaisesta Bulgogi (suom. tulinen liha) marinoidusta liharuoasta. Kulhossa yhdistyvät raikkaat, pikkelöidyt kasvikset, tulinen Mifu ja tahinikastike sekä pehmeän kermainen avokado. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

4 annosta

Bulmifu eli tulisesti marinoitu Mifu

1 pkt (250 g)
½ dl
soijakastiketta
1 rkl
fariinisokeria
½ rkl
gochujang - maustekastiketta
pala (1 - 2 cm)
inkivääriä
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
seesamöljyä

Pikkelöidyt kasvikset

150 g
punakaalia
150 g
tuoretta kurkkua
2 rkl
riisiviinietikkaa
½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa

Tulinen tahinikastike

¼ dl
tahinia
1 rkl
limemehua
½ rkl
gochujang - maustekastiketta
½ rkl
riisiviinietikkaa
½ tl
soijakastiketta

Lisäksi

2 dl
villiriisisekoitusta
2 vartta
kevätsipulia
1
avokado
1 nippu
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Katso ensin kuinka maukas BulMifu valmistuu:
  2. Marinoi Mifu: Laita Mifu ja muut ainekset vahvaan muovipussiin. Sulje pussi huolellisesti ja sekoittele pussia, jotta mausteet sekoittuvat hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa 1 h.
  3. Leikkaa kaali ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka (voit tarvittaessa korvata riisiviinietikan valkoviinietikalla), sokeri ja suola. Sekoita seos kasvissuikaleiden joukkoon.
  4. Sekoita tulisen tahinikastikkeen ainekset.
  5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Viipaloi sipuli ja avokadon hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  6. Paista Mifu kuumalla pannulla, anna marinadin karamellisoitua siirappimaiseksi.
  7. Kokoa kulhot: laita pohjalle riisiä ja pinnalle muut aineet sektoreittain. Valuta päälle tulista tahinikastiketta. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Suola
1,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
222 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä22.8.2018 kello 13:56
Hei, tahini ja gochujang ovat tahnamaisia, joten siinä ei piile ongelma. Tahinista useimmiten erottuu öljy säilytyksessä ja tuo jäljelle jäävä siemenen kuiva-aines muodostaa melkoisen tanakan seoksen. Tahini kannattaisikin aina ennen käyttöä sekoittaa tasaiseksi, jotta se pysyy notkeampana. Lisäksi kastikkeeseen tulevat nesteet (limemehu, etikka ja soija) notkistavat kastiketta sen verran, että sen valuttaminen onnistui hyvin.
Nimetön11.8.2018 kello 11:16
Minun ymmärrys ei riittänyt kuinka tuolla tahinikastikeohjeella kastikkeen pystyisi kaatamaan yhtään minkään päälle, kun ei irtoa edes lusikasta? Tahinitahnaa ja gochujangtahnaa löytyi vaan kaupasta, liekö niissä ongelma..
Nimetön26.10.2017 kello 19:46
Korvasin gochujangin srirachalla ja lisäsin hiukan makeutta tahinikastikkeeseen, ja hyvää tuli!