Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä

Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä

Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä

Lämmin leipäklassikko, jonka voi valmistaa pannulla, uunissa tai voileipägrillissä. Leivät voidellaan ulkopinnoilta voilla ja sisäpinnoilta maustetulla crème fraîchella ja täytetään tuplajuustolla ja kinkulla. Herkullista!

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
5 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
1 rkl
Dijon-sinappia
½ rkl
tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
8 viipaletta
isoa paahtoleipää
50 g
8 (100 g)
4 isoa (100 g)
kinkkuviipaletta

Ohje

  1. Sekoita crème fraîche, sinappi ja tomaattipyree kulhossa.
  2. Voitele leivät rasvalla. Käännä nurinpäin ja voitele toinen pinta maustetulla crème fraîchella. Rouhi päälle mustapippuria.
  3. Päällystä neljä leipäviipaletta seuraavanlaisesti: juustoviipale, kinkkuviipale (taitettuna leivän kokoon) ja juustoviipale.
  4. Laita jäljelle jääneet leivät kansiksi rasvalla voideltu puoli ylöspäin.
  5. Paista leivät voileipägrillissä tai paistinpannulla.
  6. Voit myös kuumentaa leivät uunin ylätasolla leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa 6 - 8 min. Käännä leivät puolivälissä.
  7. Puolita leivät halutessasi kolmioiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.