Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä

Croque Monsieur - lämmin juusto-kinkkuleipä

20 min
helppo
286 kcal / 100g
2
4

Lämmin leipäklassikko, jonka voi valmistaa pannulla, uunissa tai voileipägrillissä. Leivät voidellaan ulkopinnoilta voilla ja sisäpinnoilta maustetulla crème fraîchella ja täytetään tuplajuustolla ja kinkulla. Herkullista!

Ainekset

4 annosta
1 dl
1 rkl
Dijon-sinappia
½ rkl
tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
8 viipaletta
isoa paahtoleipää
50 g
8 (100 g)
4 isoa (100 g)
kinkkuviipaletta

Ohje

  1. Sekoita crème fraîche, sinappi ja tomaattipyree kulhossa.
  2. Voitele leivät rasvalla. Käännä nurinpäin ja voitele toinen pinta maustetulla crème fraîchella. Rouhi päälle mustapippuria.
  3. Päällystä neljä leipäviipaletta seuraavanlaisesti: juustoviipale, kinkkuviipale (taitettuna leivän kokoon) ja juustoviipale.
  4. Laita jäljelle jääneet leivät kansiksi rasvalla voideltu puoli ylöspäin.
  5. Paista leivät voileipägrillissä tai paistinpannulla.
  6. Voit myös kuumentaa leivät uunin ylätasolla leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa 6 - 8 min. Käännä leivät puolivälissä.
  7. Puolita leivät halutessasi kolmioiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
159 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)