Delimunkit

Delimunkit

Suloisen pyöreissä pikkumunkeissa on raikas maku. Maustettu rahka sopii myös vapun klassikkojen taikinaan.

45 min
keskitaso
646 kcal / 100g
9
7

Ainekset24 kpl

24 kpl
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
½ dl

Keittämiseen

n. 1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä sitruunarahka ja Oivariini. Lisää molemmat seokset muna-sokerivaahtoon. Anna taikinan turvota 15 min.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa vielä jokainen niistä kahdeksaan osaan. Pyöritä pieniksi pulliksi jauhotetuilla käsillä.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista.
  5. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki

* Koristele munkit sokerin sijasta jäähtyneinä Valio Vanilla™ suklaa- tai kinuskikastikkeella ja nonparelleilla.* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta ja laakeudesta.* Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
646 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
64 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)