Siirry sisältöön
Delimunkit

Delimunkit

Suloisen pyöreissä pikkumunkeissa on raikas maku. Maustettu rahka sopii myös vapun klassikkojen taikinaan.

Delimunkit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Keittämiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä sitruunarahka ja Oivariini. Lisää molemmat seokset muna-sokerivaahtoon. Anna taikinan turvota 15 min.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa vielä jokainen niistä kahdeksaan osaan. Pyöritä pieniksi pulliksi jauhotetuilla käsillä.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista.
  5. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.

KORISTELUVINKKI

  1. Koristele munkit sokerin sijasta jäähtyneinä Valio Vanilla™ suklaa- tai kinuskikastikkeella ja nonparelleilla.

PAISTOVINKKEJÄ

  1. Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta ja laakeudesta.
  2. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  3. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  4. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 628 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 61,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search