Siirry sisältöön
Vegaaninen munkki

Vegaaninen munkki

Maistuva munkkitaikina onnistuu myös vegaanisena. Sokeroidut munkit ovat ehdottomasti parhaimillaan valmistuspäivänä, mutta ihan luksusta on, jos ne saa nauttia juuri valmistettuina ja vielä hieman lämpiminä.

Vegaaninen munkki

Ainesosat

reikämunkkia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Munkkitaikina

  • 3 dl
    Valio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia Naturel
    Onko outoa ihastua makuun, joka ei maistu juuri miltään? Ei missään nimessä! Suosikkigurtti on nyt…
    Oddlygood® kaurapohjainen gurtti 1 kg Natural
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ⅔ tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria

Ohje

  1. Lämmitä gurtti-vesiseos 42 asteiseksi esim. mikrossa muovikulhossa. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja n. puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa myös öljy.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina ja jaa se 16 osaan. Leivo paloista pullia ja tee jokaiseen pullaan sormella reikä ennen paistoa. Venytä tai pyöritä reikää hieman isommaksi. Kohota rinkilät hyvin liinan alla. Venytä reikää vielä varovasti auki juuri ennen uppopaistoa.
  4. Laita padan lähelle valmiiksi talouspaperilla päällystetty lautanen, sokerilautanen, tarjoiluastia sekä aluslautanen reikäkauhalle.
  5. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa 170 - 180 asteiseksi. (Öljy on riittävän kuumaa, jos leipäpala tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 min.) Suositeltavaa on paistaa ensin vain yksi munkki ja hienosäätää lämpöä sen perusteella: kun munkin laskee reikäkauhalla kuumaan öljyyn, se nousee nopeahkosti pinnalle, "poreilee maltillisesti" ja ruskistuu 1 - 2 minuutissa / puoli. Varo ylikuumenemista.
  6. Paista n. 3 munkkia kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä.
  7. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä ne vielä lämpiminä sokerissa lautasella.

Vinkki

Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.

Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.

Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan. Hävitä vanhentunut ruokaöljy öljypullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 45,6 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search