Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Dippikupit

Dipata voi kasvisten lisäksi vaikka ruisnachoksia. Mausta maukas crème fraîche pippurilla tai valkosipulilla ja kokoa dipattavat herkut vaikka suoraan dipin päälle annoslaseihin!

Dippikupit
Dippikupit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 porkkana tai pikkuporkkanoita
  • 1 pala kukkakaalia
  • 1 varsi varsiselleriä
  • 1 paprika (pienehkö) tai makeita pikkupaprikoita
  • 75 g ruissipsejä tai -nachoja

Valkosipulidippi

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ¼ tl suolaa

Pippuridippi

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1½ tl pippurisekoitusta
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl sinappia

Ohje

  1. Valmista ensin dippikastikkeet yhdistämällä ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan kasvisten käsittelyn ajaksi.
  2. Leikkaa porkkanat tikkumaisiksi paloiksi. Paloittele puhdistettu kukkakaali nupuiksi. Paloittele varsisellerin varret sopivan pituisiksi pätkiksi.
  3. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi. Voit myös käyttää makeita, pieniä paprikoita halkaistuina (ks. kuva).
  4. Kokoa dipattavat annoslaseihin: Laita lasien pohjalle crème fraîchea ja sen päälle dippikasvikset ja ruisnachot pystyyn.
  5. Tarjoa alkupalana, pikkusuolaisena juhlissa tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search