Dippikupit

Dippikupit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Dippikupit

Dipata voi kasvisten lisäksi vaikka ruisnachoksia. Mausta maukas crème fraîche pippurilla tai valkosipulilla ja kokoa dipattavat herkut vaikka suoraan dipin päälle annoslaseihin!

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1
porkkana tai 3 pikkuporkkanaa
pala
kukkakaalia
1 varsi
varsiselleriä
1 (pienehkö)
paprika tai makeita pikkupaprikoita
75 g
ruissipsejä tai -nachoja

Valkosipulidippi

1 prk (180 g)
2
valkosipulin kynttä
¼ tl
suolaa

Pippuridippi

1 prk (180 g)
1 ½ tl
pippurisekoitusta
½ tl
sokeria
1 tl
sinappia

Ohje

  1. Valmista ensin dippikastikkeet yhdistämällä ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan kasvisten käsittelyn ajaksi.
  2. Leikkaa porkkanat tikkumaisiksi paloiksi. Paloittele puhdistettu kukkakaali nupuiksi. Paloittele varsisellerin varret sopivan pituisiksi pätkiksi.
  3. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi. Voit myös käyttää makeita, pieniä paprikoita halkaistuina (ks. kuva).
  4. Kokoa dipattavat annoslaseihin: Laita lasien pohjalle crème fraîchea ja sen päälle dippikasvikset ja ruisnachot pystyyn.
  5. Tarjoa alkupalana, pikkusuolaisena juhlissa tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›