Dippikupit

Dippikupit

25 min
helppo
147 kcal / 100g
3
0

Dipata voi kasvisten lisäksi vaikka ruisnachoksia. Mausta täyteläinen, mutta kevyempi crème fraîche pippurilla tai valkosipulilla ja kokoa dipattavat herkut vaikka suoraan dipin päälle annoslaseihin!

Ainekset

6 annosta
1
porkkana tai 3 pikkuporkkanaa
pala
kukkakaalia
1 varsi
varsiselleriä
1 (pienehkö)
paprika tai makeita pikkupaprikoita
75 g
ruissipsejä tai -nachoja

Valkosipulidippi

1 prk (200 g)
2
valkosipulin kynttä
¼ tl
suolaa

Pippuridippi

1 prk (200 g)
1 ½ tl
pippurisekoitusta
½ tl
sokeria
1 tl
sinappia

Ohje

  1. Valmista ensin dippikastikkeet yhdistämällä ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan kasvisten käsittelyn ajaksi.
  2. Leikkaa porkkanat tikkumaisiksi paloiksi. Paloittele puhdistettu kukkakaali nupuiksi. Paloittele varsisellerin varret sopivan pituisiksi pätkiksi.
  3. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi. Voit myös käyttää makeita, pieniä paprikoita halkaistuina (ks. kuva).
  4. Kokoa dipattavat annoslaseihin: Laita lasien pohjalle crème fraîchea ja sen päälle dippikasvikset ja ruisnachot pystyyn.
  5. Tarjoa alkupalana, pikkusuolaisena juhlissa tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)