Vaniljahummus

Vaniljahummus

Kikherneistä valmistettu tahna saa uutta twistiä kun yhdistetään hieman makeahko vanilja ja voimakas valkosipuli. Nopea ja herkullinen tahna ruoan lisukkeeksi, voileipien ja keksien päälle tai vaikka voileipäkakkuihin.

Ainekset2 dl

2 dl
1 tlk (265 / 400 g)
esikeitettyjä kikherneitä
2
valkosipulin kynttä
1 ½ rkl
sitruunamehua
½ rasiaa (à 200 g)
1 rkl
oliiviöljyä
1 (maustemitallinen (1 ml))
suolaa

Ohje

  1. Kaada kikherneet siivilään. Huuhtele kylmällä, juoksevalla vedellä.
  2. Soseuta kaikki ainekset kulhossa tai kannussa sauvasekoittimella.
  3. Tarjoa tahna vaalean leivän päällä, suolakekseillä tai osana tapasateriaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
10 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)