Juustofalafelit

Juustofalafelit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustofalafelit

Juustofalafelit

Falafel on kikherneistä valmistettu, maustettu ja paistettu kasvispyörykkä. Ruoka on lähtöisin Egyptistä, mutta nykyisin falafelia syödään yleisesti Lähi-idässä. Tuo omaan keittiöösi idän makuja ja nauti falafeliä kastikkeen, salaatin, riisin tai perunoiden kanssa.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl
2 tlk (à 400/265 g)
kikherneitä
1 dl
tahinia tai maapähkinätahnaa
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
chilijauhetta
1 tl
jauhettua korianteria
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)

Paistamiseen

Kastike

2 dl
n. 2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
mustapippuria myllystä
½ dl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Huuhdo kikherneet kylmällä vedellä. Valuta siivilässä. Hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää tahna, veitsellä hienonnetut sipulit, munat, mausteet ja juustoraaste. Käytä konetta hetki kunnes ainekset sekoittuvat.
  2. Muotoile seos napeiksi märillä käsillä. Paista Oivariini rasvassa kummaltakin puolelta keskilämmöllä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa kastiketta falafelien kanssa.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit lisätä seesaminsiemeniä valmistusvaiheessa pyöryköiden pinnalle antamaan makua ja näköä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›