Juustofalafelit

Juustofalafelit

1 h
helppo
161 kcal / 100g
3
2

Falafel on kikherneistä valmistettu, maustettu ja paistettu kasvispyörykkä. Ruoka on lähtöisin Egyptistä, mutta nykyisin falafelia syödään yleisesti Lähi-idässä. Tuo omaan keittiöösi idän makuja ja nauti falafeliä kastikkeen, salaatin, riisin tai perunoiden kanssa.

Ainekset

30 kpl
2 tlk (à 400/265 g)
kikherneitä
1 dl
tahinia tai maapähkinätahnaa
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
chilijauhetta
1 tl
jauhettua korianteria
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)

Paistamiseen

Kastike

2 dl
n. 2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
mustapippuria myllystä
½ dl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Huuhdo kikherneet kylmällä vedellä. Valuta siivilässä. Hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää tahna, veitsellä hienonnetut sipulit, munat, mausteet ja juustoraaste. Käytä konetta hetki kunnes ainekset sekoittuvat.
  2. Muotoile seos napeiksi märillä käsillä. Paista Oivariini rasvassa kummaltakin puolelta keskilämmöllä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa kastiketta falafelien kanssa.

Vinkki

Halutessasi voit lisätä seesaminsiemeniä valmistusvaiheessa pyöryköiden pinnalle antamaan makua ja näköä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
8 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
187 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)