
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni180°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Uppopaistoon
- 1-1½ l rypsiöljyä
Pinnalle
- 1-2 dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta raastetulla sitruunankuorella.
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi Oivariini. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoa.
- Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja (Ø 6 - 8 cm). Tee kakkuihin keskelle reikä sormella. Pyöritä sormea donitsin keskellä pöytää vasten, jolloin reikä suurenee.
- Kypsennä donitsit kuumassa (160 - 180 asteisessa) öljyssä valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Donitsit kannattaa laskea kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla.
- Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Kieritä vielä lämpöiset donitsit sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.
PAISTOVINKKEJÄ
- Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.
- Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
- Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
- Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
606 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
56,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa