Donitsit

Donitsit

1 h
haastava
625 kcal / 100g
4
20

Valmista itse donitseja. Niiden uppopaisto sujuu nopeasti ja ne kypsyvät tasaisesti, koska niissä on tunnetusti reikä keskellä. Näitä on mukava tehdä vaikka kaverin kanssa!

Ainekset

15 annosta
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
2 dl
½ dl

Uppopaistoon

1 - 1,5 l
rypsiöljyä

Pinnalle

1 - 2 dl
sokeria

Ohje

  1. Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta raastetulla sitruunankuorella.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi Oivariini. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoa.
  4. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja (Ø 6 - 8 cm). Tee kakkuihin keskelle reikä sormella. Pyöritä sormea donitsin keskellä pöytää vasten, jolloin reikä suurenee.
  5. Kypsennä donitsit kuumassa (160 - 180 asteisessa) öljyssä valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Donitsit kannattaa laskea kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla.
  6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Kieritä vielä lämpöiset donitsit sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.
  7. PAISTOVINKKEJÄ

  8. * Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.
  9. * Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  10. * Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  11. * Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
625 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
59 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (10)

Nimetön26.4.2017 kello 10:45
Donitseja voi tehdä myös munkkitaikinasta. Kohota pyöreä pulla ja pyöritä siihen sormella reikä. Helppoa. Mausteita maun mukaan.
Nimetön3.9.2016 kello 12:22
Tein ekakerta ohjeen mukaan, paitsi ruokakermaa. Laitoin sijalle ranskan kermaa ja tilkkaa maitoa. Kyllä taikina on pehmeä, mutta ei löysä ollenkaan. Onnistuin hyvin! Kiitos reseptistä!
ValioAnna Koekeittiöltä5.10.2015 kello 14:59
Hei, emme ole kokeilleet donitsien paistamista pannulla, mutta taikinan pehmeyden takia se on todennäköisesti haastavaa. Donitsit voi paistaa uunissa n. 200 asteessa 10 - 15 min, mutta tällöin lopputulos on tietysti hiukan erilainen.