Donitsit

Donitsit

Valmista itse donitseja. Niiden uppopaisto sujuu nopeasti ja ne kypsyvät tasaisesti, koska niissä on tunnetusti reikä keskellä. Näitä on mukava tehdä vaikka kaverin kanssa!

1 h
haastava
625 kcal / 100g
5
10

Ainekset15 annosta

15 annosta
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
2 dl
½ dl

Uppopaistoon

1 - 1,5 l
rypsiöljyä

Pinnalle

1 - 2 dl
sokeria

Ohje

  1. Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta raastetulla sitruunankuorella.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi Oivariini. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoa.
  4. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja (Ø 6 - 8 cm). Tee kakkuihin keskelle reikä sormella. Pyöritä sormea donitsin keskellä pöytää vasten, jolloin reikä suurenee.
  5. Kypsennä donitsit kuumassa (160 - 180 asteisessa) öljyssä valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Donitsit kannattaa laskea kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla.
  6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Kieritä vielä lämpöiset donitsit sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.
  7. PAISTOVINKKEJÄ

  8. * Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.
  9. * Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  10. * Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  11. * Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
625 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
59 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)