Gratinoitu kukkakaali

Gratinoitu kukkakaali

35 min
keskitaso
87 kcal / 100g
3
6

Uunissa gratinoitu kukkakaali saa Koskenlaskija sulatejuustosta ylleen herkullisen kuorrutteen. Gratiini sopii loistavasti lisukkeeksi kalalle.

Ainekset

4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
1 dl
kaalin keitinlientä
1 dl
½ pkt (à 250 g)
1 rkl
vehnäjauhoja
ripaus
valkopippuria
1
kananmuna
2 rkl
persiljaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele kukkakaali. Keitä se kevyesti suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä puolikypsäksi. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
  2. Valuta kukkakaalit. Levitä ne voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita maito, keitinliemi ja vehnäjauho kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  4. Sulata joukkoon Koskenlaskija. Mausta pippurilla. Nosta kattila liedeltä.
  5. Riko munan rakenne rikki haarukalla. Kun gratiinikastike on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon muna ja hienonnettu persilja.
  6. Kaada kastike kukkakaalien päälle.
  7. Gratinoi uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min.
  8. Tarjoa aterian lisukkeena esim. paistetun kalan tai kanan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
87 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)