Gratinoitu kukkakaali

Gratinoitu kukkakaali
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gratinoitu kukkakaali

Gratinoitu kukkakaali

Uunissa gratinoitu kukkakaali saa Koskenlaskija sulatejuustosta ylleen herkullisen kuorrutteen. Gratiini sopii loistavasti lisukkeeksi kalalle.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
1 dl
kaalin keitinlientä
1 dl
½ pkt (à 250 g)
1 rkl
vehnäjauhoja
ripaus
valkopippuria
1
kananmuna
2 rkl
persiljaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele kukkakaali. Keitä se kevyesti suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä puolikypsäksi. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
  2. Valuta kukkakaalit. Levitä ne voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita maito, keitinliemi ja vehnäjauho kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  4. Sulata joukkoon Koskenlaskija. Mausta pippurilla. Nosta kattila liedeltä.
  5. Riko munan rakenne rikki haarukalla. Kun gratiinikastike on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon muna ja hienonnettu persilja.
  6. Kaada kastike kukkakaalien päälle.
  7. Gratinoi uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min.
  8. Tarjoa aterian lisukkeena esim. paistetun kalan tai kanan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
87 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›