Grillatut maalaisleivät

Grillatut maalaisleivät
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Grillatut maalaisleivät

Grillatut maalaisleivät

Grillissä valmistat mehevät, täytetyt maalaisleivät, jotka kruunaa täyteläinen jogurttikastike. Nauti lounaaksi tai iltapalaksi kylmän juoman kera.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 viipaletta
maalaisleipää
½ dl

Jogurttikastike

1 dl
½ pussia (à 150 g)
1 tl
sokeria
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Täyte

1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1
valkosipulin kynsi
1
punainen chilipalko
1
sipuli
1 (200 g)
punainen paprika
1 ruukku (100 g)
rucolaa

Koristeluun

tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset. Jätä kastike maustumaan.
  2. Leikkaa pekonit neljään osaan ja sipuli sekä paprika suikaleiksi.
  3. Poista chilipalosta siemenet. Viipaloi chili ja valkosipuli.
  4. Paista pekonit lähes kypsiksi kuumalla pannulla. Lisää joukkoon sipulit, paprikat ja chili. Jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  5. Lisää joukkoon rucola. Ota pannu pois liedeltä.
  6. Sivele Oivariini rasvaa leipäviipaleille ja grillaa pinta kuumalla paistinpannulla rapeaksi.
  7. Annostele täyte leipien päälle. Viimeistele annokset lisäämällä jogurttikastike.
  8. Koristele basilikanlehdillä.
Vinkki

Vinkki

* Voit grillata leivät myös uunin ylätasolla grillavastuksen alla.* Chili-jogurttikastike: sekoita 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1 rkl makeaa chilikastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
199 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.