Gulassi

Gulassi

Gulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa ruoka kumpi tahansa kuuluu siihen ehdottomasti kunnon tujaus täyteläistä smetanaa, jonka voi antaa hautua padan mukana tai lisätä valmistuksen loppu- tai tarjoiluvaiheessa. Tällä ohjeella valmistat paprikaisen mausteisen padan.

1 h 20 min
keskitaso
88 kcal / 100g
11
11

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
naudan ulko- tai sisäpaistia
250 g
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 (450 g)
punaista paprikaa
4 (300 g)
tomaattia
1 + ½ tl
suolaa
3 - 4 rkl
3 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
paprikajauhetta
5 dl
vettä
½ tl
kokonaisia mustapippureita
1 prk (120 g)
½ - 1 rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön ½ - 1 h ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja paloittele. Kuutioi tomaatit.
  3. Kuumenna voi valurautapadassa. Ruskista lihapalat voissa muutamassa erässä. Mausta suolalla (1 tl). Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, paprikat ja tomaatit. Paista n. 5 min.
  4. Lisää joukkoon vesi. Mausta lopulla suolalla (½ tl) ja pippureilla. Nosta pata 175 asteiseen uuniin ilman kantta ensin 5 - 10 minuutiksi. Peitä kannella ja hauduta 1 h 15 min.
  5. Lisää padan joukkoon tuorejuusto ja smetana. Kuumenna.
  6. Tarjoa perunoiden ja leivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)