Gulassi

Gulassi

1 h 20 min
keskitaso
103 kcal / 100g
10
11

Gulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa kyseessä kumpi tahansa, sen maku on paprikaisen mausteinen.

Ainekset

4 annosta
600 - 700 g
naudan ulko- tai sisäpaistia
1
sipuli
3 - 4
valkosipulin kynttä
1
suippopaprika
3 (250 g)
tomaattia
3 - 4 rkl
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
paprikajauhetta
4 dl
vettä
1 - 2 tl
suolaa
1 prk (120 g)
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika. Kuutioi tomaatit.
  3. Kuumenna voi valurautapadassa. Lisää lihapalat ja ruskista. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen. Paista n. 5 min.
  4. Lisää joukkoon vesi. Mausta suolalla. Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
  5. Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto. Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)