Gulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa ruoka kumpi tahansa kuuluu siihen ehdottomasti kunnon tujaus täyteläistä smetanaa, jonka voi antaa hautua padan mukana tai lisätä valmistuksen loppu- tai tarjoiluvaiheessa. Tällä ohjeella valmistat paprikaisen mausteisen padan.
1 kg | naudan ulko- tai sisäpaistia |
250 g | sipulia |
3 - 4 | valkosipulin kynttä |
2 (450 g) | punaista paprikaa |
4 (300 g) | tomaattia |
1 + ½ tl | suolaa |
3 - 4 rkl | |
3 rkl | tomaattipyreetä |
1 rkl | paprikajauhetta |
5 dl | vettä |
½ tl | kokonaisia mustapippureita |
1 prk (120 g) | |
½ - 1 rasiaa (à 200 g) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.