Härkä-fajitas

Härkä-fajitas
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Härkä-fajitas

Härkä-fajitas

Fajitas on ruokalaji, joka maistuu lähes jokaiselle. Ruskistettu sipuli, paprika ja liha kiedottuna tortillaan on jo suosikki. Kun vielä tarjoat sen Guacamolen kera, niin se on piste iin päälle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 kpl

6 kpl
400 g
härän ulkofileetä
1 iso (270 g)
paprika
250 g (2 - 4)
punasipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (200 g)
n. 2 dl (100 g)
6 kpl
isoja vehnätortilloja
2 - 3
valkosipulin kynttä

Paistamiseen

n. 50 g

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista. Poista kalvot. Leikkaa liha neljäksi - viideksi pihviksi ja painele käsillä tasapaksuiksi.
  2. Valmistele kasvikset; viipaloi paprika, sipulit ja valkosipulin kynnet. Tutustu tortillapakkauksen ohjeisiin ja huolehdi tortillojen lämmityksestä ohjeiden mukaisesti.
  3. Kuumenna n. 2 rkl voita paistinpannulla. Paista pihvit kahdessa erässä molemmin puolin makusi mukaan joko kypsiksi tai jätä ne mediumeiksi. Nosta pihvit lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla ja peitä foliolla.
  4. Lisää pannuun 1 - 2 rkl voita. Lisää kasvikset, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  5. Viipaloi pihvit.
  6. Levitä kermaviiliä esilämmitettyjen tortillojen päälle. Lisää paistetut kasvikset, liha ja juustoraaste. Kääri rullalle tai taittele taskuksi.
  7. Tarjoa herkullisen Guacamolen (katso reseptipalvelusta) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.