Hedelmäpiirakka

Hedelmäpiirakka

Hedelmäpiirakassa yhdistyvät eksoottiset maut tuovat auringon lämmön keskelle talvea. Kookos tuo pohjaan ihanaa makua ja rapeutta. Samettisen pehmeä täyte suorastaan sulaa suussa.

Ainekset10 palaa

10 palaa

Pohja

1 ½ dl
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kookoshiutaleita
½ tl
leivinjauhetta
½ dl
kookoshiutaleita

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
1 dl
2
kananmunaa
1 tlk (230 / 415 g)
säilykepäärynää
2 (400 g)
banaania

Ohje

  1. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, 1 1/2 dl kookoshiutaleita ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita taikinaksi.
  3. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle 1/2 dl kookoshiutaleita.
  4. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja munat tasaiseksi seokseksi.
  5. Valuta päärynät. Kuutioi päärynät ja banaanit kulhoon. Sekoita ne varovasti keskenään.
  6. Levitä hedelmät piirakkapohjalle. Kaada päälle tuorejuustotäyte.
  7. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa jääkaappikylmänä kahvipöydän herkkuna tai jälkiruokana.

Vinkki

Kaksinkertaisella annoksella syntyy uunipannullinen Hedelmäpiirakkaa. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)