Helpot rahkapullat

Helpot rahkapullat

Leivo pullia päivän piristykseksi ja kutsu ystäväsi vierailulle. Helpot rahkapullat valmistuvat vähällä vaivalla ja kätevästi muffinivuoissa.

1 h 10 min
keskitaso
264 kcal / 100g
3

Ainekset16 kpl

16 kpl
2 ½ dl
½ palaa (25 g)
hiivaa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
1
kananmuna
6 dl
vehnäjauhoja
75 g

Päälle

kananmunaa voiteluun
1 prk (200 g)
raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan 4 dl vehnäjauhoista. Lisää sulatettu voi. Sekoita loput jauhot puuhaarukalla.
  2. Voitele amerikanmuffinivuokien pohjat. Jaa taikina vuokiin. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa.
  3. Voitele pullat munalla. Tee pullien keskelle syvennykset sormilla tai kahden pikkulusikan avulla. Jaa rahka syvennyksiin. Ripota halutessasi raesokeria reunoille
  4. Paista 225 asteessa n. 12 min.
  5. MUSTIKKAPULLAT

  6. Korvaa maustettu rahka mustikoilla (1 - 2 dl), joihin on sekoitettu 1 - 2 tl perunajauhoja.
  7. Ripota hiukan jäähtyneille mustikkapullille sokeria.
Vinkki

Vinkki

* Voit halutessasi korvata laktoosittoman maidon ja voin tavallisilla tuotteilla. Ohjeessa käytetyt maustetut rahkat ovat laktoosittomia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›