
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
2 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 dl sokeria
- 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 kananmunaa
-
4 dl
vehnäjauhojaVoit kokeilla myös:
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristelu
- ½ rkl tomusokeria
- syötäviä kukkia
Pohja
- 2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristelu
- ½ rkl tomusokeria
- syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/2 dl porkkanaraastetta koristeluun
- Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
- Levitä koristeluun säästetty porkkanaraaste leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle tomusokeri. Laita pelti uunin jälkilämpöön kakun jäähtymisen ajaksi.
- Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita voimakkaasti n. 1 min, jolloin kuorrutus jämäköityy. Voit myös vaahdottaa kuorrutuksen sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele porkkanaraaste koristeeksi porkkanakakun pinnalle. Lisää halutessasi koristeeksi muutama syötävä kukka
- HUOM! Jos valmistat kakun gluteenittomana, käytä sekä taikinaan että vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
333 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
32,5 g
Rasva
20,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.