Hirven paisti

Hirven paisti

1 h 45 min
keskitaso
91 kcal / 100g
86
92

Hirvipaisti on maukas riistaruoka, joka kruunaa viikonlopun aterian. Tarjoa hirvipaistin kanssa perunasosetta ja paistettuja kanttarelleja.

Ainekset

8 annosta
1 kg
hirven, poron tai naudan paistia
2 - 3
sipulia
1 tl
suolaa
¾ tl
mustapippuria
2 rkl
riistafondia
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
2 dl
2 dl
sokeroitua mustaherukkamehua
2 - 3 tl
basilikaa
1 tl
timjamia
2 rkl
vehnäjauhoja

Paistamiseen

Päälle

tuoretta timjamia tai persiljaa

Ohje

  1. Aloita hirvipaistin valmistaminen puhdistamalla paisti kalvoista. Kuutioi reiluiksi paloiksi.
  2. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla Oivariini rasvassa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (pese paistinpannu tarvittaessa välillä).
  3. Paista hienonnettu sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fondi, tomattisose ja vesi.
  4. Anna hirvipaistin kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet.
  5. Lisää ruokakerma, mustaherukkamehu ja kuivatut yrtit.
  6. Sekoita vesitilkkaan vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Tarkista maku.
  7. Lisää tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tuoretta timjamia. Tarjoa hirvipaisti perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Lisää halutessasi tarjoiluastiaan kastikkeen päälle Valio smetanaa ja suikaloituja maustekurkkuja.Voit hauduttaa hirvipaistin myös uunissa aluksi 200 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen. Hauduta vielä 1 - 1 1/2 tuntia.
Lisukkeeksi
Palsternakkapyree
35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)