Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Laatikot voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen aattoa ja pakastaa. Näin viime hetken kiireissä on yksi huoli vähemmän. Imelletty perunalaatikko kannattaa pakastaa ennen kypsentämistä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
8 h
Yhteensä
8 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
2727 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
n. 2 kg
jauhoisia perunoita
4 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
8 dl
2 tl
suolaa
( 2 rkl
siirappia )

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55 – 60 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
  2. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
  3. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.
  4. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia. Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä
Vinkki

Vinkki

Imellyttämisen voi tehdä esim. 55 - 60 asteisen sähkölieden uunissa. Lämpötilaa olisi hyvä tarkkailla lämpömittarilla (esim. sähköinen kinkunpaistomittari), sillä se ei saa nousta yli 75 asteen, muuten imeltyminen pysähtyy. Kannella peitetyn kattilan voi laittaa myös kylmälaukkuun. Vuoraa kylmälaukun pohja ja kattilan ympärys esim. sanomalehtipaperilla, ettei lämpötila laskisi. Sekoita ja maistele perunaseosta imeltymisen aikana muutamia kertoja. Imeltynyt perunasurvos maistuu makeahkolta ja on rakenteeltaan löystynyttä ja ulkonäöltään hiukan kiiltavää. Jos seos ei ole makeutunut ja löystynyt, jatka vielä imellytystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.